top of page

Projecten

Meer dan sociale media: alle projecten

Kopie van Education for the climate generation by climate conscious.png

Education for the Climate Generation

Education for the Climate Generation is de naam van ons project waarmee we de Youth Awards wonnen. Het is een wedstrijd vanuit WWF waarbij zes projecten, drie Franstalige en drie Nederlandstalige, verkozen zijn om in 2021- 2022 uit te voeren. Wij zijn één van de winnaars dankzij jullie stemmen!
 

Ons project komt neer op informatieve en participatieve sessie rond klimaat in Brugse middelbare scholen. De focus ligt op de eerste graad. We willen de jongeren betrekken in hun toekomst en hen tonen dat ze zelf het heft in handen kunnen nemen. De output van de sessies zullen acties of aanbevelingen zijn voor de school of klas, geformuleerd door de leerlingen zelf!

Meer informatie via onderstaande knop!

bloempotcast-2-climate-conscious_05243ff0b82f5a651534e78560413a9f.png

Jong Volk

Jong Volk verzamelt verhalen van Brugse jongeren. Daar vind je hangouts, verhalen en jongeren. Je kan er ons ook vinden! Via de Brugse jongeren van de Bloempotcast namen we deel aan één van hun afleveringen. Deze kan je luisteren via onderstaande link.

Kopie van In deze groep delen we bezorgdheden, ideeën, vragen… omtrent klimaat met elkaar

Klimaat Kronkels

Sinds 1 oktober kan je op Facebook terecht bij Klimaat Kronkels. Dit is een besloten Facebook-groep waar je zelf je bezorgdheden, problemen of hersenkronkels kan delen. Vanuit Climate conscious gaan we enkel na of iedereen de basisprincipes rond respect en inclusie naleven. De input komt dus met andere woorden vanuit jullie!

Kopie van In deze groep delen we bezorgdheden, ideeën, vragen… omtrent klimaat met elkaar

Foodwave Project Brugge

Foodwave is een Europees project dat jongeren samenbrengt rond duurzame voeding. Stad Brugge is één van de steden die projecten uitwerkt. Vanuit Climate conscious werken we o.a. door samen te brainstormen en onszelf voor te stellen op evenementen. Dit hebben we gedaan op Environment Day 2021 (zie foto).

Interesse om ons te ondersteunen bij ons project?

Projecten: Programma's
bottom of page